• Återvinningskonst-utmaningen

 

Returkonsttävlingen som ordnades av ÅKF och konstmuséet på Kulturnatten samlade 6 bidrag och 200 st Kulturnattsbesökare röstade fram sin favorit. Minna Öbergs verk ”Sörjande samlas för att lägga blommor och tända ljus” vann med 53 röster -med en rösts marginal! Verket bestod av tidningsartiklar som behandlade tragedin i Norge och som formats till en bukett. Priset var en ARS11-bok, choklad och en skrotmask, vilket överräcktes till vinnaren framför stor publik. Bidragen var även utställda efter evenemanget i en veckas tid i muséets filmsal.

 

KONSTRUNDAN
Under årets Konstrunda 29-31.7 öppnade konstnärer i hela Svenskfinland upp sin verkstad eller ateljé för allmänheten för fjärde året i rad. På Åland deltog 15 ÅKF-medlemmar. Evenemanget lockade återigen många nyfikna besökare, ifjol enbart på Åland uppskattningsvis 3500 besökare.

INBJUDAN TILL ”TRE SKÄRGÅRDARS” UTSTÄLLNING
Våra medlemmar har fått möjlighet att delta i en utställning som ordnas av ”Tre skärgårdar”(Åboland, Åland, Roslagen) på temat ”En strimma hav” Utställningen ska visas under målarlägret i Pargas folkhögskola sista veckan i juli och därefter i Dalsbruk, Kimitoön under augusti. Inlämning av högst 3 färdigt inramade arbeten (gärna diskreta ljusa ramar för att få en enhetligare utställning) den 15 Juli till föreningens klubblokal/grafikverstaden kl 18-20. Minst en målning per deltagare kommer med. Viss gallring görs. Börja gärna måla redan nu!

  • AKVARELLMÅLNING
    Ålands folkhögskola ordnar en akvarellmålningskurs 14 – 18 juni. Det skulle behövas några deltagare till för att kursen ska få starta. Titta på hemsidan http://www.afhs.ax och anmäl er gärna direkt till skolan, tel. 43420, senast 31.5.