VAD?
Under Åland 100 – kreativ runda öppnar medverkande konstnärer, konsthantverkare och formgivare och andra kreatörer sina arbetsrum för allmänheten, lite som öppna ateljéer som Konstföreningen arrangerade tidigare.
Som deltagare erbjuds du positiv synlighet, nya kunder och intressanta diskussioner och möten med besökarna.
Åland 100 – Kreativ runda är helt kostnadsfri att delta i. Evenemanget är en del av Åland 100 firandet och arrangeras i samarbete av Ålands Konstförening och Ålands Slöjd & Konsthantverk.

VEM?
Aktörer inom all sorts konst, konsthantverk, hantverk och formgivning kan ansöka om att delta.

NÄR?
Kreativ runda ordnas söndagen 12 juni 2022 kl. 11-17.
Vi hoppas att du ansöker till evenemanget och även att du berättar om den i ditt nätverk och lockar med flera deltagare. Ju flera desto bättre evenemang!

HUR?
Du anmäler dig med blanketten som länkas i detta utskick. Det är ingen granskning av deltagarna men du behöver ändå kunna visa på att du är en aktiv aktör inom konst eller hantverk. Alla sorts konstformer är välkomna, som t.ex. performans, video och installation, du behöver dock själv ordna plats för ditt deltagande.
När du fått bekräftelse att du är med i kreativ runda så förbinder du dig till att vara på plats i den ateljé eller verkstad du uppgett under hela tiden evenemanget pågår.
Du får gärna erbjuda besökarna någon aktivitet om du känner för det.
Du får skyltar från arrangörerna så att du kan visa besökare vägen till din ateljé/verkstad på ett tydligt och bra sätt.
Du får digitalt material så att du kan berätta på din hemsida och dina sociala medier att du har öppen ateljé/verkstad söndagen 12 juni tillsammans med en massa andra kreatörer. 

MARKNADSFÖRING
Evenemanget ingår i det stora firandet av Ålands 100 år som självstyrd region och marknadsförs tillsammans med allt annat program som händer 9-12 juni 2022.


Åland 100 – Kreativ runda presenteras i ett utskick som går till alla hushåll med karta över både hela Åland och Mariehamn separat där alla deltagare är utmärkta (även gatuadress).

Anmälan är öppen fram till och med 31 mars 2022! 

LÄNK TILL ANMÄLAN

Om du inte har ett Googlekonto så kan du mejla info@konsthantverk så skickar vi en blankett till dig att fylla i.
Du behöver inte vara medlem i någon förening för att delta!


Observera att du inte kan spara blanketten, förbered dig genom att söka fram fotografier, din cv och skriva en kort text om vad man kan få se hos dig och om du erbjuder någon aktivitet.

Om du anger din hemsida, Instagramkonto eller Facebooksida så ger du arrangören tillåtelse att använda detta för att lyfta fram ditt deltagande i kreativa rundturen och på så sätt marknadsföra evenemanget.

Har du frågor om evenemanget, kontakta projektledare Hanna Wiik-Rosenqvist, e-post: info@konsthantverk.ax eller telefon +358 457 5244 007.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgruppen för ÅLAND 100 – Kreativ Runda