Galleri Skarpans har glädjen att i samarbete med Stallhagen, bjuda in till vernissage för utställningen

Baroque Metal Meal

med konstnärerna

Johan Karlsson och Tiina Tahvanainen.

Plats: Konsthagen, Stallhagen

Affisch_BMMeal

I utställningen möts Johan Karlssons metaller som omvandlats till mjuka skulpturala former, med Tiina Tahvanainens njutbara barockinspirerade fotografier av dryck och läckerheter från natur och hav.

Tack vare samarbetet mellan Stallhagen och Galleri Skarpans ges besökare nu möjlighet att se och uppleva en konstutställning som annars inte skulle visats.  Corona-pandemin har drabbat många företag så det är glädjande med nytänkande i krisens spår som leder till kreativt skapande, nya konstellationer och samarbetspartners.

Johan Karlsson är metallkonstnär. Hans skulpturer är skapade av återvunnen metall som formas till vackra och fantasifulla skulpturala konstverk, ofta i form av djur i naturlig storlek.

Sedan 2006 har Johan Karlsson deltagit i över tjugo konstutställningar. År 2012 medverkade Karlsson i SVTs Barnkanalen. Våren 2019 visades Karlssons verk både på Ålands konstmuseum och på Galleri Skarpans. Hösten 2019 väckte Karlssons skulpturer stor uppmärksamhet på Affordable Art Fair, Stockholm.

Johan Karlssons studio är en populär destination under Konstrundan, som årligen ordnas första helgen i september.

Karlssons finns representerad på Ålands konstmuseum, Mariehamn Stad, och i flera privata samlingar och hem runtom och utanför Åland.

Tiina Tahvanainen är frilansande fotograf och konstnär. Under hennes över 10 år som frilans har hon varit med i många olika projekt, allt från att ta fram åländska frimärken till att fota kokböcker. Tiinas specialintresse är mat och att fotografera den på hennes alldeles egna sätt.

Vid sidan om det kommersiella arbetet har hon även producerat flera utställningar, den senaste på Ålands Kulturhistoriska museum 2018, ”Mod, Hopp och Kraft, en utställning om cancer”.

Mat stilleben kom till som en tröst och ett sätt att hitta balans när Corona epidemin slog till och jobben försvann. Inspirationen kommer från barockens måleri. Vissa motiv är stramt åländska med öl och svartbröd, emedan en del mera svulstiga och där Frankrike varit den stora inspirationskällan.