Ögonblick visas på Folkhälsans Allaktivitetshus

Utställning 13.5 - 23.6

öppet Mån-fre kl. 8-21, lör kl. 8-18 och sön kl. 8-21

Om mig och mitt konstnärsskap:
”När jag tecknar ett porträtt så känner jag personen väldigt nära. Jag vill visa detta äkta, sanna mötet utan mask och kraften som finns i den inre i mänskliga känslighet. I ärlighet blir skörhet till en otroligt styrka.” Eva-Lotta
Eva-Lotta Kastilan-Ezer växte upp mellan två länder, Finland och Tyskland. Hon började teckna och måla som tvååring och har sedan dess knappast lagt ifrån sig pennan. Under skoltiden i Tyskland hade hon konst som huvudämne och efter flytten till Finland började Eva-Lotta att ta emot uppdrag på illustrationer och grafisk formgivning från olika organisationer, företag och privatpersoner. År 2006 flyttade Eva-Lotta till Åland och har även här jobbat med uppdrag som illustratör.
De senaste åren har Eva-Lotta fördjupat sig i porträtteckning och de är främst kring dessa porträtt av människor och djur som utställningen kretsar. Ögonblick i möten där känslighet och ärlighet kan få finnas i trygghet. Porträtten är realistiska och utförda i olika tekniker såsom grafitteckning, färgpennor och pastell. Modellen är ofta hennes egen dotter, men även andra barn från Åland finns med. Andra verk som finns med är självporträtt eller porträtt av olika djur.
I år kommer hon ut med ett antal illustrationer med Ålandsmotiv. Projektet ”Färgglädje på Åland” är en del av hennes slutarbete i Turism och skall leda till vackra nya Ålandssouvenirer – färgläggningskort för vuxna. Orginalillustrationerna kommer att finnas med på utställningen.
Du kan även se hennes arbeten på: https://ekastilan.wixsite.com/myart
 

Kommentarer är stängda.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: