Document-page-001

Aino Myllykangas

Natur och speciellt djur intresserar Aino Myllykangas. Djurens väsen är som poesi som väcker lugn och lust att skapa hos henne.

Aino Myllykangas beskriver sig som en konstnärlig nomad som söker olika tekniker och platser, men hon återvänder alltid till grafiken. Collografi är den grafiska teknik hon använder för närvarande.

Aino Myllykangas är utbildad vid Konstfack och Konsthögskolan i Stockholm, med ett flertal jurybedömda utställningar bakom sig, bl.a. Liljevalchs vårsalong. Hennes verk finns representerade på ett flertal institutioner i Sverige. Aino Myllykangas har mottagit stipendier, bl. a från Kulturfonden för Sverige och Finland, samt Stiftelsen president Urho Kekkonens stipendiefond.

Jussi Taipallenmäki

Med energi och kärlek tar Jussi Taipaleenmäki sig an sitt skapande; måleri, grafik och skulptur.

Konsthistorien är ofta en inspirationskälla för Jussi Taipaleenmäkis motiv. Hans huvudsakliga materialval är olja, gouache, trä, brons, och stenlitografi.

Taipaleenmäki är autodidakt och har varit verksam som konstnär i över 40 år. Hans verk finns representerade på b.la. Nationalmuseum, Moderna Museet, och Amos Anderssons Konstmuseum i Helsingfors.

Jussi Taipaleenmäki arbetar ofta med offentliga utsmyckningar. Med verket ”Gränsmonument” i Haparanda 2010 vann Taipaleenmäki en nordisk skulpturtävling.