David Hockney – Landscape, portrait and still life.

Lördag 21 april kl.14.00-15.30 i Bio Savoy.

Biljettpris: 12 euro. Biljetterna säljs direkt i kassan från kl.13.00.

Möt David Hockney förmodligen Storbritanniens mest populäre konstnär och därtill en av världens mest uppburna konstnärer just nu.

Under de senaste fem åren har han iscensatt två utsålda utställningar på Royal Academy of Arts i London som drog över 750 000 besökare. I filmen utforskas de senaste verken av denne otvivelaktigt store konstnär. Det här är inte en retrospektiv film – som försöker täcka hela hans biografi. Filmregissören har valt att bara fokusera på kreativiteten och produktionen som dessa två nya utställningar visar upp, för att skildra vad denne konstnär – nu på sitt nionde decennium – har skapat och varför.

Den första utställningen på Royal Academy of Arts år 2012 kallades ”A Bigger Picture” och fokuserar på landskapet i Hockneys ursprungslandskap Yorkshire och den andra, ”82 Portraits and One Still Life” visar en konstnär som är tillbaka i sin hemstad Los Angeles och skapar verk fulla av energi, nyfikenhet och en önskan att se sin egen värld med nya ögon.

Produktionen av filmen var en utmaning. Utspridd över fem år blev det något av en chanstagning, och att jobba med en levande konstnär skapar i sig olika nya utmaningar, jämfört med en historisk konstnär. Men med utmaningarna kommer en stor fördel – man får faktiskt höra konstnären tala.

Filmen har svensk text.

Filmvisningen är öppen för alla. Välkommen att ta del av en spännande konstfilm.

Ålands Konstförening r.f.

åkf logga i sammarbete med