NIPÅ pressinfo 2016–05-18

HANDMADE_header_WEBB
Nordiska kulturfonden tar nu emot projektansökningar till HANDMADE
Sista ansökningsdatum är måndag 15 augusti 2016 kl 12
Nordiska kulturfonden har nu preciserat vad ansökan till fondens aktuella och riktade satsning HANDMADE ska innehålla. Du kan sända in din ansökan via fondens ansökningssystem online och fylla i en särskild HANDMADE bilaga som finns att ladda ner på fondens webbplats http://www.nordiskkulturfond.org
Om HANDMADE
Med teamsatsning vill Nordiska kulturfonden stimulera utvecklingen inom formområdet genom att uppmuntra till nya samarbeten inom Norden och vidare internationellt. HANDMADE ska dessutom bidra till att tillgängliggöra, främja och presentera handgjorda uttryck och former i en bred och nyskapande spännvidd.
Vem kan ansöka?
Den som ansöker bedriver verksamhet med fokus på hantverksdrivet och konstnärligt skapande. Ansökare kan vara en organisation, förening eller institution eller fristående utövare/görare eller nätverk av utövare/ görare. Som utövare är du formgivare, konsthantverkare, slöjdare eller har en annan konstnärlig bakgrund och erfarenhet och disciplin som rymmer det handgjorda på ett eller annat sätt. Ansökaren kan vara bosatt i eller utanför Norden. I projektet man ansöker om ska det ingå deltagare från minst tre nordiska länder, Åland, Grönland eller Färöarna. Projektet kan också inkludera aktörer/verksamma utanför Norden.

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: