malarlager1     malarlager2

Välkommen på Målarläger den 13-19 juli 2014!

I år står Ålands Konstförening på tur att inbjuda till Målarläger inom Våra Skärgårdars Konstgille. Lägret är öppet för alla konstintresserade oberoende om man är medlem eller inte i någon av de föreningar som hör till vårt skärgårdssamarbete.

Lägret hålls på Havsgården, Kyrkogårdsö i Kökars kommun. Bland berg och klippor i oslagbart vacker natur får vi arbeta tillsammans med konstnären Riggert Munsterhjelm som vägleder oss till nya insikter i färgförståelse och färgbehandling med utgångspunkt i impressionismen och hans egen ”praktiska färglära”.

Riggerts utgångspunkt är oljemålning men deltagarna kan själva välja vilket material/teknik de vill jobba med. Akvarell, akryl eller olja (då helst de vattenlösliga eftersom någon kan vara allergisk mot lösningsmedel).

malarlager3 malarlager4

 

 

 

Vi kommer attt företa två utflykter under vistelsen för vidare inspiration. Till Källskär och Kökar där vi besöker konstnärinnan Aino Kivisaari i hennes ateljé och till det närliggande Naturreservatet som ger oss än en bredare dimension av landskap och ljus.

Närmare program skickas vid kursstarten.

Vi räknar med ett tjugotal deltagare och lägeravgiften blir då 450 € för medlemmar i någon av de ovanstående konstföreningarna. För ICKE-medlemmar blir avgiften 550€. (Om du NU blir medlem i Ålands konstförening, vilket kostar 20€/år, får du delta för lägeravgiften av 450€) .

Där ingår undervisning,kost och logi i tvåpersoners rum, utfärder, bastu, och en avslutande festmåltid med underhållning.

Enkelrumstillägg 80 €.

malarlager5 malarlager6

Du tar med dej din egen målarutrustning men en del matierial (färger, penslar och papper) kan du köpa på plats, vi har lite reserv med oss.

Anmälan sker senast den 31 maj, till respektive kontaktperson inom de olika medlemsföreningarna. Senast då bör anmälningsavgiften på 100€ inbetalas till Ålands Konstförenings konto : FI29 6601 0021 052 11.

Förhandsavgiften dras ifrån slutsumman och återbetalas endast mot läkarintyg.
Resterande belopp skall vara inbetalt före kursstart.

Vid anmälan meddela, förutom dina kontaktuppgifter, om du vill dela rum med någon kompis och om eventuella matallergier. Berätta också vilken teknik du kommer att arbeta med under lägret.

Hjärtligt välkomna önskar kontaktpersonerna på Åland, 

Tiina Barck , tiinabarck@gmail.com

Susanna Furuhjelm, sfuruhjelm@aland.net


Hur kommer man till Kyrkogårdsö ?

Den 13 juli

Till Kyrkogårdsö går färjan från Långnäs/
Kl 17.30

Från Korpo/Galtby/
Kl 15.30


Den 19 juli avfärd

Mot Långnäs/
Kl 7.05

Mot Korpo/ Galtby/
Kl 11.30